bezoek ons ook op:

“SponsorKliks,

Verenigingsinformatie

Handballen bij Celeritas
Celeritas is een redelijk kleine maar zeer gezellige handbalverenining uit Bunnik. Ruim 55 jaar geleden werd de vereniging opgericht, en nogsteeds worden er wekelijks vele wedstrijden gespeeld.
Met een nieuw eigen clubhuis, eigen velden en ook een aangrenzende sporthal liggen de accomodaties van de vereniging nu beiden vlak buiten Bunnik. Bij de speeldagen is het meestal gezellig druk, en worden er wedstrijden gespeeld op verschillende niveau's. Ben je geinteresseerd? Kom dan zelf een keer kijken of meedoen. Meer informatie hierover staat bij lid worden

Speelniveaus
Onze teams komen uit op Divisie- en op Afdelingsniveau. Zo speelt ons eerste Heren team in de landelijke hoofdklasse B, en komen de andere teams bij Celeritas uit op afdelings-niveau. Bij afdelingsniveau speel je vooral tegen teams die ook uit de regio utrecht komen. Hoe hoger je speelt in de competitie, hoe groter het gebied is waarin je speelt.

Trainingen
Afhankelijk van het team waar je in speelt, train je een of twee keer per week. Alle teams trainen in de zomer op onze eigen velden op sportpark Tolhuislaan, naast onze sporthal. In de winter wordt er getraind in de sporthal De Tol, waar ook de competitiewedstrijden worden afgewerkt. Een routebeschrijving kunt u hier vinden.

Wedstrijden
Handbal wordt voornamelijk op zondagen gespeeld. Alleen als de tegenpartij vanwege hun geloofsovertuiging niet op zondag speelt, worden de wedstrijden op zaterdagmiddag/-avond gespeeld.

Het seizoen is opgedeeld in een buiten- en een binnenseizoen met respectievelijk veldwedstrijden en zaalwedstrijden.

Eind aug. tot herfstvakantie: 1e deel veldcompetitie
Herfstvakantie tot begin april: zaalcompetitie
begin april tot begin juni: 2e deel veldcompetitie

De thuisveldwedstrijden worden gespeeld op het sportterrein aan de Tolhuislaan, waar wij ook ons eigen clubhuis hebben. De thuiszaalwedstrijden worden gespeeld in sporthal De Tol, eveneens aan de Tolhuislaan naast het clubhuis.

De uitwedstrijden worden in de regio gespeeld, afhankelijk van wie de tegenstander is.
Het is zeker prettig als er veel belangstelling is voor de wedstrijden. Wel verwachten we van het publiek dat zij het coachen aan de coach overlaat, en vanaf de kant altijd sportief blijft, ook als de scheidsrechter of coach een beslissing neemt waar zij het mogelijk niet zo mee eens is!

Activiteiten
Celeritas is ook een hele gezellige vereniging. De club organiseert verschillende activiteiten voor haar leden. Elk jaar worden er diverse feesten en toernooien georganiseerd. Voor de jeugd wordt er aan het einde van het seizoen een jeugdkamp georganiseerd. Wil je eens zien hoe leuk dat allemaal is, neem dan een kijkje in het fotoalbum.